Vloerverwarming infrezen all in

Neem contact op
Wilt u vloerverwarming infrezen in uw huis? Infrezen van vloerverwarming is geweldig als je een bestaande dekvloer of betonvloer hebt met scheuren en oneffenheden. Door vloerverwarming in te frezen kunt u deze scheuren laten verdwijnen en uw vloer egaliseren.

Vloerverwarming laten infrezen all in

U bent op zoek naar vloerverwarming, en waarschijnlijk bent u hier terechtgekomen omdat uw huis al gebouwd is. Dit is namelijk het grootste voordeel van infrezen: de bestaande dekvloer kan hiervoor gebruikt worden, waardoor er geen extra opbouwhoogte nodig is. Je hoeft dus geen nieuwe lagen bovenop de dekvloer aan te brengen, waardoor je vloer hoger wordt. Vooral bij renovatie van huizen kan dit veel problemen opleveren.

Het is ook een goed idee als u vloerverwarming wilt toevoegen aan een ruimte die nog helemaal geen vloerverwarming heeft (zoals een uitbouw). In tegenstelling tot andere methoden waarbij je eerst de hele vloer moet uitgraven en daarna opnieuw beton moet storten (wat erg duur kan zijn), hoef je met het infrezen van vloerverwarming alleen maar een klein gat te graven en daar wat kabels of leidingen onder te leggen om het daarna weer op te vullen met cement!

Voordelen infrezen van vloervewarming

  • U hoeft zich geen zorgen te maken over de opbouwhoogte van uw vloer; die is er niet bij een vloerverwarmingssysteem. Dit kan grote voordelen opleveren voor bijvoorbeeld mensen die al een laag plafond hebben, maar ook als u uw huis aan het renoveren bent.
  • Vaak kunt u al binnen één dag genieten van uw vloerverwarming!
  • Omdat er geen nieuwe dekvloer wordt gelegd, bespaart u veel geld.
  • Het infrezen heeft ook het grote voordeel dat de verwarming als bijverwarming maar ook als hoofdverwarming gebruikt kan worden.
  • Omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerbedekking liggen, warmt uw vloer ongelooflijk snel op. Daardoor bespaart u energie.
  • U kunt de bestaande cv-ketel gebruiken Het voordeel is natuurlijk dat u geen nieuw systeem hoeft aan te schaffen. Er is echter ook een nadeel; verwarmen met een cv-ketel is minder energiezuinig.

Nadelen vloerverwarming infrezen

Veel nadelen van een ingefrezen vloerverwarming zijn er niet, er is één nadeel dat afhankelijk is van de isolatie die er gebruikt wordt of helemnaal niet gebruikt wordt, namelijk;

  • Matige isolatie kan ervoor zorgen dat je meer gas/elektriciteit verbruikt. Doordat er bij het infrezen van een vloerverwarming weinig gebruik wordt gemaakt van isolatie, kan uw energierekening hoger uitvallen.

 

Zelf vloervewarming infrezen?

Vloerverwarming aanleggen is een klus voor professionals. Het vereist de deskundigheid van een installateur die weet hoe hij de leidingen moet leggen en al het stof dat bij de installatie vrijkomt met een industriële stofzuiger moet opzuigen.

De installatie van vloerverwarming gebeurt in verschillende stappen. De vloer wordt in verschillende gelijke groepen verdeeld, zodat de warmte overal gelijkmatig wordt verdeeld. Na het maken van sleuven met een diamantzaag en het afzuigen van het vrijgekomen stof plaatsen we leidingen in de sleuven. Na het plaatsen van een vloerverdeler en hulpstukken vullen we de leidingen met water. Zodra dit is gebeurd, is het uiterst belangrijk om ze goed te ontluchten, zodat het water daadwerkelijk rond de opgewarmde leidingen kan stromen!

Vloerverwarming infrezen of matten?

Of u nu een nieuw vloerverwarmingssysteem installeert of gewoon uw huidige wilt vervangen, het is belangrijk dat u de juiste installatiemethode kiest.

Ligt er al een dekvloer in uw woning, dan is frezen een goede manier om verwarming aan te leggen. In bestaande woningen kiest men vaak voor deze methode. De meeste woningen vanaf 1990 hebben een dikke (cement)dekvloer. Woningen van voor 1990 kunnen ook gewoon gefreesd worden. Wel moet eerst bepaald worden wat voor soort bestaande vloer er ligt. Een cementdekvloer ondergrond is ideaal voor het infrezen van vloerverwarming. Belangrijk is dat er een vlakke ondergrond is van zandcement of anhydriet. Voor betonnen vloeren hebben onze vakmensen een zwaardere machine nodig. Het frezen in tegelwerk is sterk afhankelijk van verschillende factoren en dit brengt altijd extra werk met zich mee. Tijdens het frezen kunnen tegels (tussen de frezen) losraken, wat problemen oplevert bij het leggen van een nieuwe vloer. Bovendien kunnen deze losse delen in onze freesmachine terechtkomen en deze beschadigen.

Heeft u nog geen dekvloer, dan zijn krimpnetten een geschikt alternatief. Bijvoorbeeld als u een nieuwe vloer laat storten tijdens de bouw van uw huis of bij de renovatie van uw woning,

Slaap in de warmte van uw huis met vartech vloerverwarming.

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Het is ook een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen dan andere opties, omdat het de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen.