Droogbouw Vloerverwarming

Neem contact op
Droogbouw vloerverwarming betekent letterlijk dat de installatie van de warmtebron gebeurt zonder natte producten zoals beton of anhydriet. Dit maakt een snel turnaround project mogelijk, en het heeft ook een geluidsisolerend voordeel.

Wanneer kies je voor droogbouw vloerverwarming

Droogbouw is een techniek waarbij geen natte producten zoals zandcement, beton of anhydriet worden gebruikt om vloerverwarming aan te leggen. Droogbouwsystemen worden vaak toegepast bij houtskeletbouw, renovatie en verbouwing, maar kunnen ook worden gebruikt voor vloeren waar geen ruimte is voor een zandcementdekvloer.

Droogbouw wordt vaak gebruikt in omstandigheden waar ook geluidsisolatie nodig is, zoals in appartementen.

Er zijn verschillende toepassingen waarbij men kiest voor een droog systeem vloerverwarming in plaats van een nat systeem.

De toepassingen voor een droog systeem vloerverwarming zijn bij:

  • Een nieuwe woning met een houten frame
  • Een renovatieproject (bestaande woning)
  • In woonhuizen is een droog systeem vloerverwarming ook goed toe te passen. Een droog systeem is ook geschikt voor huurwoningen en vakantiewoningen omdat er geen risico is op schade door vocht of lekkages.

Installatie droogbouw vloerverwarming

Een droogbouwsysteem kan veel sneller en dynamischer warmte afgeven dan een traditioneel systeem met een cementdekvloer.

Bij afwerking met een laminaatvloer in plaats van tegels is bijvoorbeeld een hogere watertemperatuur nodig. Een hogere watertemperatuur geeft een lager rendement. De opwarmtijd van een droogbouwsysteem is aanzienlijk sneller.

De installatie van droogbouwsystemen is vele malen eenvoudiger dan de installatie van traditionele vloerverwarming in zandcementdekvloeren. Er zijn verschillende constructieve toepassingen voor elk type vloer: montage op verschillende vloeren of tussen balken, er is veel mogelijk!

Voordelen droogbouw vloerverwarming

Vloerverwarming met een droog systeem is een type vloerverwarming waarbij geen vochttoevoer nodig is. Enkele kenmerken/voordelen van droog systeem vloerverwarming zijn:

  • Het reageert snel
  • Laag gewicht, waardoor het zeer geschikt is voor renovatie, houten ondervloeren
  • Het geeft een aangename warmte
  • lagere systeemtemperatuur
  • Goede aansluiting op hernieuwbare bronnen
  • Het kan ook uw huis koelen en verwarmen, afhankelijk van het seizoen!

Met een droog systeem vloerverwarming heeft u slechts een beperkte vloerhoogte beschikbaar, wat het geweldig maakt voor ruimtes met lage plafonds zoals kelders of badkamers. U kunt een droog systeem vloerverwarming combineren met warmtepompen of condensatieketels, afhankelijk van uw voorkeur en de beschikbaarheid in uw omgeving. Het is geschikt voor een belasting tot 200 pond per vierkante meter. Een droog systeem vloerverwarming is eenvoudig te installeren (doe het zelf kits beschikbaar!).

Slaap in de warmte van uw huis met vartech vloerverwarming.

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Het is ook een effici├źntere manier om uw huis te verwarmen dan andere opties, omdat het de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen.