Vloerverwarming
Verdeler

Neem contact op
Hoe kies je een vloerverwarming verdeler uit?

Welke vloerverwarming verdeler is geschikt?

Vloerverwarming verdelers spelen een grote rol voor de efficientie van je verbruik. Bij de aanschaf van een vloerverwarmingsverdeler is het belangrijk om na te denken over de behoeften van het systeem. Wil ik in de toekomst de vloer kunnen koelen in combinatie met een warmtepomp? Wil ik een systeem waarbij de aanvoertemperatuur standaard zeer laag is, zodat er geen mengkamer en geen energieverslindende vloerverwarmingspomp nodig is? Hoe ziet mijn warmtebron er over 5 tot 10 jaar uit? Deze vragen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste verdeler en de uiteindelijke duurzaamheid van het systeem.

Een goede verdeler moet een hoog rendement hebben, een lage drukval en een lage stromingsweerstand. Een hoog rendement betekent dat meer energie van het ene punt naar het andere kan worden overgebracht met minder verliezen. Een lage drukval vermindert het energieverbruik doordat er minder ventilatorvermogen nodig is voor het pompen. Een lage stromingsweerstand betekent dat er minder leidingen, fittingen en kleppen nodig zijn om vloeistof van het ene deel van een installatie naar het andere te transporteren. Dit bespaart ruimte, verlaagt de kosten en vergemakkelijkt het onderhoud.

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler

Een vloerverwarmingsverdeler is een apparaat dat wordt gebruikt om de warmte door de vloer te verdelen, en is een essentieel onderdeel van uw vloerverwarmingssysteem.

De werking van een verdeler verschilt per model. De meeste modellen zijn uitgerust met een mengkamer en een eigen pomp. De hoge aanvoertemperatuur vanuit de centrale verwarming wordt door de mengkamer teruggemixt naar de ingestelde temperatuur van bijvoorbeeld 35 graden Celsius. De pomp pompt dit afgekoelde water vervolgens rond door de vloer, waar het via de afvoer weer terugkeert naar de aanvoer. Hier wordt het opnieuw gemengd met warm cv-water tot 35 graden Celsius, zodat het weer de vloer in kan.

Het aansluiten van een vloerverwarmingsverdeler is ook vrij eenvoudig. U kunt een vloerverwarmingsverdeler aansluiten door middel van twee 22 mm verwarmingsbuizen (aanvoer en retour van de ringleiding), en de vloerverwarmingsbuizen – meestal 14 of 16 mm – sluit u aan op de aanvoer- en retourvoetklep van de verdeler. Voor elke groep heeft u 2 koppelingen nodig. In een vloerverwarmingsverdeler 5 groepen heb je dus 10 koppelingen nodig om de leidingen aan te sluiten

Vloerverwarming verdeler modellen

Er zijn verschillende modellen vloerverwarming verdeelunits via ons verkrijgbaar. We hebben ze eenvoudig in verschillende categorieën ondergebracht.

Standaard vloerverwarmingsverdeler. Dit type verdeler is een stalen verdeler met mengkamer, A-label pomp is compleet met groepenkleppen en thermostaat. Dit model verdeler wordt aanbevolen bij gebruik van een ketel met hoge aanvoertemperatuur en is ideaal voor situaties waarin de vloer wordt gerenoveerd en vloerverwarming wordt aangelegd.

Verwarmingssysteem verdeler. Onze industriële verdeler kan worden gebruikt om warm water van de ketel naar een ander deel van het gebouw of flatgebouw te verdelen, of om warm water in verschillende delen van het huis te verdelen (bijvoorbeeld: keuken, badkamer, enz.) De verdeler kan ook worden gebruikt als stoomverdeler door hem aan te sluiten op een stoomgenerator.

De flow composiet verdeler is een volledig instelbaar, duurzaam kunststof model dat perfect is voor vloerverwarming. Hij heeft een mengkamer en een pomp met A-klasse zoals ons stalen model, maar hij is ook volledig instelbaar, zodat u het debiet per groep kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat iedereen tegelijk wordt verwarmd voor optimaal comfort.

Als u een verdeler zoekt zonder pomp en mengkamer, dan is dit uw man. Hij is zuiniger dan sommige van onze andere modellen, maar maak je geen zorgen! Hij heeft nog steeds dezelfde voorgemonteerde debietmeters als onze andere verdelers, zodat u het debiet per groep kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat iedereen tegelijk verwarmd wordt voor optimaal comfort.

Deze verdeler werkt met elk lagetemperatuursysteem, of u nu een warmtepomp gebruikt of iets anders, dus hij is geweldig voor verschillende toepassingen. Bovendien is hij volledig van kunststof, dus er is geen risico op condensatie of roest wanneer hij wordt gebruikt als koeler in plaats van verwarming (wat gebruikelijk is bij warmtepompen).

Slaap in de warmte van uw huis met vartech vloerverwarming.

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Het is ook een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen dan andere opties, omdat het de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen.