Vloerverwarming matten

Neem contact op
Duurzaam, populair en voordelig!

Vloerverwarming matten

Vloerverwarming wint steeds meer terrein en daarbij komt ook de nodige innovatie erbij kijken. Er zijn verschillende soorten en systemen van vloerverwarming. De traditionele systemen verwarmen met warm water en zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Een alternatief is elektrische vloerverwarming. Hiervoor kunnen vloerverwarmingsmatten worden gebruikt. In sommige situaties zijn deze zeer geschikt om de vloer te verwarmen. Lees hier meer over de voordelen en de prijs.

Vloerverwarming is een zeer effectieve oplossing om uw huis warm en droog te houden in alle seizoenen, maar vooral in de winter. Het is ook zeer energiezuinig omdat u alleen de plekken kunt verwarmen waar u het het meest nodig hebt, zoals dicht bij de deuren, ramen of meubels.

Elektrische vloerverwarming matten

De vloerverwarmingsmatten worden direct onder de vloerbedekking geplaatst. Dit is niet alleen gemakkelijk en materiaalbesparend, maar ook effectief. Omdat de verwarming dicht onder het oppervlak plaatsvindt, zal er weinig warmte verloren gaan. Ook zal de vloer snel opwarmen.

Om een goed rendement te behalen is een goede isolatie noodzakelijk. Dit beperkt het warmteverlies aanzienlijk. De vloer kan bijvoorbeeld worden bedekt met speciale isolerende folie voordat de matten worden gelegd. De matten kunnen vervolgens worden afgewerkt met tegels. Andere materialen zijn in principe ook mogelijk, als de vloerbedekking daar specifiek geschikt voor is.

Voordelen Voerverwarming matten

in sommige situaties zijn elektrische vloerverwarming matten ideaal. Wil je geen hogere vloer thuis en zorgen de traditionele voerverwarmingen ervoor dat je een hoger vloer krijgt. Dan zijn de elektrische vloerverwarmingsmatten ideaal voor jou. Er zijn noge vele voordelen van elektrische vloerverwarmingsmatten. Je profiteert dan van de volgende voordelen:

  • Verwarming dicht onder de oppervlakte, dus directe warmteafgifte en weinig warmteverlies
  • Hoog rendement
  • Korte opwarmtijd
  • Onafhankelijk van CV, dus ook te gebruiken als de CV uit staat, bijvoorbeeld in de zomer
  • Verwarmen van een specifieke ruimte, alleen indien nodig
  • Eenvoudig aan te leggen
  • Openbreken van de vloer is niet nodig
  • Geen hoge opbouw van de vloer, past in iedere ruimte
  • Goedkoper dan traditionele vloerverwarming
  • Eenvoudig te installeren bij renovatie van bvb. de badkamer

Slaap in de warmte van uw huis met vartech vloerverwarming.

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Het is ook een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen dan andere opties, omdat het de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen.