Vloerverwarming infrezen

Neem contact op
vloerverwarming infrezen in je vloer

Vloerverwarming infrezen werking en mogelijkheden

Met vloerverwarming infrezen wordt bedoeld het maken van sleuven in een dekvloer door middel van een freesmachine, waarbij de sleuven later worden voorzien van vloerverwarmingsbuis. De meeste mensen laten vloerverwarming infrezen. Het voordeel van vloerverwarming infrezen is dat deze methode het mogelijk maakt om ook in bestaande bouw, waar al een dekvloer ligt, vloerverwarming aan te leggen, omdat de leidingen in de vloer worden weggewerkt. Bovendien is het door de hoge ligging van de leidingen een sneller reagerend systeem dan het leggen op krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten.

Bij het frezen worden met behulp van een freesmachine of bovenfrees sleuven voor de buizen gemaakt. Er zijn verschillende soorten frezen (houtfrezen of tegelfrezen) die hiervoor kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het soort materiaal dat men wil bewerken: beton, steen of hout bijvoorbeeld.

Het freesproces zorgt ervoor dat alle sneden soepel en nauwkeurig worden gemaakt, zodat ze perfect op hun plaats passen wanneer ze later worden gevuld met polyurethaanschuim isolatiestrips die als isolatielaag tussen uw leidingen en het vloer/wandoppervlak zullen fungeren;

Werkwijze vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis comfortabeler te maken, maar het kan duur zijn. Om u te helpen geld te besparen, bieden wij een reeks betaalbare vloerverwarmingsdiensten in Sydney.

Wanneer we vloerverwarming frezen, zullen de sleuven ongeveer 17mm diep zijn. Afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest, worden deze sleuven gemiddeld 10, 15 of 20 cm uit elkaar gelegd in een slakkenhuispatroon. Bij deze manier van vloerverwarming infrezen worden de aanvoer- en retourslangen in een slakkenhuispatroon naast elkaar gelegd, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Wij bieden ook andere soorten vloerverwarmingsinstallaties aan als u liever iets minder traditioneel wilt dan de standaard freesmethode:

Wanneer vloerverwarming infrezen

De aanwezigheid van een vlakke zandcementdekvloer of een anhydrietdekvloer is een absolute voorwaarde voor vloerverwarming. Deze moet minimaal 2,5 – 3 cm dik zijn. Vloerverwarming infrezen in een betonvloer is ook mogelijk, maar met een extra zware machine tegen meerprijs.

Als de vloer niet vlak is, is de eerste vraag of het werk gedaan kan worden (de freesmachine kan immers te ver wegzakken in de gaten van de dekvloer). Ten tweede zullen de sleuven, als ze al gemaakt kunnen worden, niet overal even diep kunnen zijn.

Zoals we hierboven al zeiden, zullen de sleuven bij het infrezen van de vloerverwarming ongeveer 17mm diep zijn. Hierdoor komt de 14mm buis net onder het vloeroppervlak, wat een snelle opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel. De vloer heeft er geen last van omdat de zaagsleuven als dilatatievoegen fungeren. Dit geldt vooral voor een oudere vloer; deze is al volledig uitgezet en zal niet meer werken

Advies bij vloerverwarming infrezen

Wanneer u vloerverwarming overweegt, is het belangrijk te begrijpen dat er twee manieren zijn om deze te installeren. De ene manier is als hoofdverwarming en de andere manier is als bijverwarming.

Als u vloerverwarming in een woon- of werkruimte wilt laten aanleggen, raden wij u aan dit als hoofdverwarming te doen. De reden hiervoor is dat dit het meeste comfort biedt en de enige manier is om te zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling in uw vloer, zonder koude plekken.

Bij vloerverwarming die als uitgebreide bij- of naverwarming is geïnstalleerd, liggen de leidingen namelijk verder uit elkaar, wat ervoor zorgt dat u een warmteverschil in uw vloer zult voelen. De warmte kan de afstand van de ene naar de andere buis niet meer overbruggen, waardoor koude plekken ontstaan.

Duurzame vloerverwarming

Om uw vloerverwarming nog energiezuiniger te maken, raden wij u aan te kiezen voor een energiezuinige pomp. Een energiezuinige pomp verbruikt minder stroom dan een standaard pomp en kan u flink wat geld besparen op uw energierekening. De extra kosten voor deze pomp zijn in een mum van tijd terugverdiend. Ook is het systeem veel stiller, omdat de pomp zelf minder geluid maakt en ervoor zorgt dat het water zachter door de leidingen wordt gepompt.

Slaap in de warmte van uw huis met vartech vloerverwarming.

Vloerverwarming is een geweldige manier om uw huis warm en comfortabel te houden. Het is ook een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen dan andere opties, omdat het de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht te verwarmen.