Meer besparen met vloerverwarming isolatie

Wanneer u op zoek bent naar vloerverwarming in uw oudere woning, zijn er twee belangrijke opties: op droogbouw (op water gebasseerd) of elektrisch.

Wil jij meer besparen met vloerverwarming isolatie? Wanneer u een huis bouwt of renoveert, is het belangrijk om na te denken over hoeveel energie u gaat besteden aan verwarming en koeling. Daarom kiezen veel mensen ervoor om vloerverwarming op te nemen in hun bouw- of renovatieplannen. Vloerverwarming kan uw energiekosten verlagen, voor comfortabelere leefomstandigheden zorgen en het milieu helpen beschermen door de luchtcirculatie en stofverspreiding te verminderen.

Maar welke soorten isolatie zijn geschikt voor vloerverwarming? Hoe dik moet die laag zijn? En wat zijn de kosten voor de installatie van vloerverwarming? Dat komt u te weten in dit artikel!

Meer besparen met vloerverwarming isolatie ontdek de voordelen van isolatie en krijg meer comfort vartech vloerverwarming

Waarom Vloerisolatie gebruiken met vloerverwarming

Heeft het aanbrengen van vloerisolatie bij vloerverwarming zin? Absoluut. We raden het zelfs ten zeerste aan.

Simpel gezegd is het aanbrengen van een laag vloerisolatie onder uw vloerverwarming de beste manier om ervoor te zorgen dat uw warmte blijft waar ze hoort – in uw huis – en niet verloren gaat via de vloerplanken. Daarom kunt u rekenen op:

Minder warmteverlies: De warmte van uw vloerverwarming wordt geïsoleerd door de vloerisolatie, zodat ze niet via de vloerdelen ontsnapt. Dit houdt uw huis warmer en comfortabeler – en helpt uw energierekening te verlagen.

Lagere energierekening: Minder warmteverlies betekent minder geld voor verwarming, wat voor u een lagere energierekening betekent!

Hoger wooncomfort: Met een goed geïsoleerde vloer en goede vloerverwarming kunt u in uw hele huis genieten van warme voeten en stralingswarmte. Het is nog maar één manier waarop goede vloerverwarming het leven gemakkelijker en comfortabeler maakt.

Soorten isolatie voor vloerverwarming

Vloerverwarming zonder vloerisolatie is geen goed idee. Zeker niet als je optimaal wilt genieten van energiezuinige vloerverwarming. Maar welke soorten vloerisolatie kun je kiezen voor vloerverwarming? We zetten de mogelijke isolatiematerialen even op een rijtje:

PUR isolatie schuim met vloerverwarming

In een snelle, grondige klus spuiten onze isolatiespecialisten met een speciaal pistool PUR-schuim op uw draagvloeren of tegen het plafond van uw kruipruimte. Deze spuitisolatie dicht alle kieren, spleten en hoeken perfect af voor een optimaal gesloten isolatieschil zonder koudebruggen. Er is ook geen extra opvullaag nodig voor uw leidingen.

Opmerking: Bij het isoleren van de vloer van bovenaf moet een vakman het uitgeharde PUR-schuim grondig opschuren. Zo krijgt u een egaal oppervlak waarop u uw vloerverwarmingssysteem kunt installeren.

Vloerverwarming met isolatieplaten

Vloerverwarming op kunststof isolatieplaten is gebruikelijk. De platen bestaan uit verschillende materialen, elk met hun eigen kenmerken en isolatiewaarde:

-Polystyreenplaten hebben een hoog warmtegeleidingsvermogen, zodat ze vaak in combinatie met andere materialen worden gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld tussen de vloer en het vloerverwarmingssysteem gelegd om de warmteoverdracht te verbeteren.

-Polyurethaanplaten hebben een laag warmtegeleidingsvermogen en kunnen worden gebruikt als onafhankelijke thermische barrière tussen het vloerverwarmingssysteem en de grond.

-Polyisocyanuraatplaten worden ook gebruikt als onafhankelijke thermische barrière tussen het vloerverwarmingssysteem en de grond, maar ze hebben een betere brandwerendheid dan polyurethaanplaten.

Vloerverwarming met isolatiedekvloer

Isolatiedekvloer is het meest voorkomende type dekvloer voor vloerverwarming dat isolatiemateriaal in zijn samenstelling bevat.

Afhankelijk van de situatie kunt u een dergelijke dekvloer gebruiken als alternatief voor vloerisolatie of in combinatie met andere isolatiematerialen. Voor een optimale vloerisolatie heeft de laatste optie de voorkeur. Er zijn verschillende soorten isolerende dekvloeren, maar bij vloerverwarming zijn chapes met polystyreenkorrels of PUR-korrels het meest aan te bevelen.

Isolatiedekvloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren: ze zijn gemakkelijk te leggen, goedkoop en duurzaam. Het heeft ook een hoog warmtegeleidingsvermogen en een goede thermische weerstand.

Wat is de beste isolatie voor mijn vloerverwarming?

Als u een nieuwbouw- of renovatieproject plant, kunnen wij u helpen het juiste vloerverwarmingssysteem voor uw situatie te vinden. Of u nu op zoek bent naar een elektrisch of hydronisch vloerverwarmingssysteem, wij kunnen uw behoeften beoordelen en u helpen het beste product voor uw behoeften te kiezen.

Wij weten dat de hoogte van het gebouw van grote invloed is op het type vloerverwarmingssysteem dat geschikt is voor uw project – en wij hebben de expertise om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen!

Als u vragen hebt over hoe u de energie-efficiëntie van uw huis het beste kunt maximaliseren door het goed te isoleren, of als u hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste soort isolatie voor uw huis, bel ons dan vandaag nog!

Over Ons

Bij Vartech zijn we toegewijd om u te voorzien van de beste vloerverwarmingsproducten en diensten. Wij hebben een zeer ervaren technisch verkoopteam dat al uw vragen kan beantwoorden en u kan helpen bij uw project, of u nu een handelaar bent of een doe-het-zelver.

Nieuwste Artikelen

Volg Ons

Warmte aan je voeten, warmte voor het leven!

Bijna iedereen geniet van het comfort en het gemak van verwarmde vloeren. U vraagt zich waarschijnlijk af, wat zijn ze allemaal, hoe werken ze, hoe zit het met de kosten en het onderhoud?