Kosten Besparen op vloerverwarming

Wilt u uw verwarming nog efficiënter maken? Hier zijn enkele tips om uw maandelijkse energierekening te verlagen

Laat de vloerverwarming niet onnodig branden

De eerste tip die we je geven om te besparen op de kosten voor het gebruik van je vloerverwarming is: laat hem niet onnodig branden. Zet de thermostaat naar beneden als er niemand thuis is. Het is immers zonde om een ruimte te verwarmen waar toch niemand aanwezig is. Het beste is om de thermostaat in dit geval op zo’n 17 of 18 graden te zetten. Je doet er goed aan om de temperatuur niet lager te zetten dan dit, omdat het anders te lang duurt voordat de verwarming weer warm is.

Je kunt ook besparen door bijvoorbeeld het regelmatig onderhouden van je vloerverwarming: controleer regelmatig of alle componenten nog goed functioneren en dat er geen lekkage is. Zo voorkom je dat jouw installatie buitensporig veel gas verbruikt.

Zet hem ’s nachts op een lager temperatuur

Om slim met uw vloerverwarming om te gaan, moet u ervoor zorgen dat de verwarming ’s nachts uit staat. Het is niet nodig om hem ’s nachts aan te laten staan, en door de thermostaat ’s nachts op ongeveer 17-18 graden te zetten, bespaart u geld. Het is het beste als u de temperatuur minstens een uur voor het slapengaan omlaag kunt zetten, zodat het lang warm blijft in uw huis zonder energie te verspillen aan vloerverwarming.

Maak gebruik van een pompschakelaar

De vloerverwarmingspomp is verantwoordelijk voor het rondpompen van het warme water. Dit zorgt ervoor dat de vloer gelijkmatig warm wordt. Deze pomp verbruikt (uiteraard) energie. Dit is in veel gevallen noodzakelijk, maar soms ook totaal onnodig. Zo hoeft de pomp natuurlijk niet de hele dag zijn werk te doen als de vloerverwarming toch niet aanstaat. Helaas doet de pomp dit standaard wel. U gebruikt dus energie, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

Om dit te voorkomen moet u uw vloerverwarming ’s nachts of tijdens vakanties handmatig uitschakelen of loskoppelen. In de meeste gevallen kan dit door simpelweg op een knop van uw afstandsbediening te drukken of aan een knop te draaien in de ruimte waar u uw vloerverwarmingssysteem wilt uitschakelen.

Wanneer u uw vloerverwarmingssysteem van het stroomnet heeft losgekoppeld (bijvoorbeeld vanwege een vakantie), is het belangrijk dat u eraan denkt het systeem weer aan te sluiten wanneer u het weer gebruikt!

Ga slim om met je verwarming

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om te besparen op uw energiekosten als het gaat om vloerverwarming.

Bijvoorbeeld:

  • Stel de thermostaat een graadje lager dan je gewend bent en trek een dikkere trui en/of dikkere sokken aan. Bespaart veel.
  • Zorg ervoor dat de warmte niet “verpest” wordt door slechte isolatie in uw woning. Zorg ook dat kieren onder deuren zijn afgedicht met een tochtstrip om de warmte binnen te houden.
  • Zorg dat er altijd frisse lucht de kamer in kan, door bijvoorbeeld een rooster open te zetten, om overtollig vocht in huis te voorkomen.

Over Ons

Bij Vartech zijn we toegewijd om u te voorzien van de beste vloerverwarmingsproducten en diensten. Wij hebben een zeer ervaren technisch verkoopteam dat al uw vragen kan beantwoorden en u kan helpen bij uw project, of u nu een handelaar bent of een doe-het-zelver.

Nieuwste Artikelen

Volg Ons

Warmte aan je voeten, warmte voor het leven!

Bijna iedereen geniet van het comfort en het gemak van verwarmde vloeren. U vraagt zich waarschijnlijk af, wat zijn ze allemaal, hoe werken ze, hoe zit het met de kosten en het onderhoud?