5 grote voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzamere manier om uw huis te verwarmen en biedt energiebesparende warmte met lage gebruikskosten. In deze gids ontdekken we enkele van de vele voordelen van de installatie van een vloerverwarmingssysteem als onderdeel van uw renovatie- of nieuwbouwproject. U leert hoe vloerverwarming kan helpen:

Vloerverwarming is een duurzamere manier om uw huis te verwarmen en biedt energiebesparende warmte met lage gebruikskosten. In deze gids ontdekken we enkele van de vele voordelen van de installatie van een vloerverwarmingssysteem als onderdeel van uw renovatie- of nieuwbouwproject. U leert hoe vloerverwarming kan helpen:

  • Ontwerpvrijheid in uw ruimte kan brengen
  • U geld kunt besparen op uw energierekening
  • Een belangrijk onderdeel wordt van uw Smart home
  • Een onderhoudsarme verwarmingsoplossing biedt
  • De luchtkwaliteit in uw huis verbetert

Vloerverwarmingssystemen worden steeds populairder in moderne woningen en commerciële gebouwen. Het is een gemakkelijke manier om comfort en stijl toe te voegen aan een woning en tegelijkertijd geld te besparen op de energierekening.

1. Onzichtbaar en toch comfortabel

In tegenstelling tot andere vormen van verwarming worden waterverwarmers en elektrische vloerverwarmers onder uw vloerafwerking gemonteerd, zodat ze de meest discrete verwarmingsoplossing mogelijk maken. Het ‘onzichtbare’ beslag van een vloerverwarming maakt het perfect voor elke kamer van uw huis en stelt u in staat om schonere, modernere ruimtes te creëren waarin u kunt leven.

Het vloerverwarming-systeem is geschikt voor een grote verscheidenheid aan woningen en commerciële gebouwen. Van stadsappartementen tot landhuizen, herenhuizen tot villa’s, kantoren tot restaurants; er zijn geen grenzen als het gaat om waar vloerverwarming kan worden geïnstalleerd omdat het zo’n eenvoudig installatieproces met minimale verstoring biedt.

Illustratie van het verschil tussen radiatoren en vloerverwarmingen vartech vloerverwarming

2. Vloerverwarming is energie efficient en een grote besparing op gas

Vloerverwarming is een efficiëntere, effectievere en zuinigere manier om uw huis te verwarmen.

Vloerverwarming gebruikt energie-efficiënte stralingswarmte om de voorwerpen en personen in de ruimte direct te verwarmen, in tegenstelling tot een centraal verwarmingssysteem dat zich alleen richt op het verwarmen van de lucht. Dit proces is tot 40% efficiënter en vereist lagere temperaturen dan traditionele verwarmingsopties, terwijl het hetzelfde comfortniveau biedt. Het gebruik van Warmup vloerverwarming kan het energieverbruik van uw huis drastisch verlagen en daarmee ook de kosten van uw energierekening. Het installeren van een Warmup systeem met bijbehorende Smart controls en apps kan je tot wel 400 euro per jaar besparen. Wilt u meer weten over hoe UFH u geld kan besparen? Lees ons deskundige artikel om te zien wat een verschil stralingsverwarming kan maken voor uw huishoudelijke rekeningen.

3. Vloerverwarming brengt vrijheid in je interieur design

Vloerverwarmingen zijn de perfecte keuze voor wie een stijlvolle woning wil creëren met strakke lijnen en een gevoel van ruimte en luchtigheid. Ons assortiment vloerverwarmingen vereist geen zichtbare leidingen, zodat u uw droomhuis kunt ontwerpen zonder storingen.

Terwijl standaard centrale verwarmingssystemen het gebruik van omvangrijke radiatoren vereisen en houtkachels imposante schoorstenen nodig hebben, vereist ons assortiment vloerverwarmingen geen zichtbaar leidingwerk, zodat u uw droomhuis zonder verstoringen kunt ontwerpen.

Wilt u een stijlvolle woning creëren met strakke lijnen en een gevoel van ruimte en luchtigheid? Vloerverwarming is de perfecte keuze voor dit soort ontwerpvrijheid en Warmup biedt oplossingen voor alle soorten projecten, van grootschalige nieuwbouw tot eenvoudige renovaties van één kamer. Vind de beste vloerverwarmingsoplossing voor uw huis in onze koopgids voor vloerverwarming.

4. Vloerverwarmingen zijn onderhoudsvrij

Wie wil zich zorgen maken over het onderhoud van zijn nieuwe verwarmingssysteem? Wij niet!

Daarom bieden we vloerverwarming-systemen die weinig tot geen onderhoud vergen, en al onze producten worden geleverd met garanties voor uw gemoedsrust, met veel van onze verwarmingen met levenslange garantie. Als u problemen ondervindt met uw nieuwe systeem, biedt Vartech Vloerverwarmingen ook 24/7 after-sales klantenservice.

5. Vloerverwarmingen beschikbaar voor elk type vloer

Vloerverwarmingssystemen kunnen het verschil maken tussen een goede en een geweldige vloer, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Bij Vartech Vloerverwarmingen doen we er alles aan om u de beste verwarmingsoplossingen voor uw huis te bieden, dus hebben we een reeks producten die met bijna elke vloerafwerking werken.

Over Ons

Bij Vartech zijn we toegewijd om u te voorzien van de beste vloerverwarmingsproducten en diensten. Wij hebben een zeer ervaren technisch verkoopteam dat al uw vragen kan beantwoorden en u kan helpen bij uw project, of u nu een handelaar bent of een doe-het-zelver.

Nieuwste Artikelen

Volg Ons

Warmte aan je voeten, warmte voor het leven!

Bijna iedereen geniet van het comfort en het gemak van verwarmde vloeren. U vraagt zich waarschijnlijk af, wat zijn ze allemaal, hoe werken ze, hoe zit het met de kosten en het onderhoud?